info@salesengines.nl  0523 225 300

Verbeter je sales + gesprekken

Je bent al een paar jaar ondernemer of accountmanager. Het gaat wel goed, je klantenbestand heb je en jouw omzetdoelstellingen haal je grofweg. De verkoopgesprekken die je voert zijn goed maar een aantal dingen vind je toch iedere keer weer knap lastig. Denk daarbij aan:

Een lekkere start van een verkoopgesprek wil soms gewoon niet lukken (vooral die lange stiltes)

Soms begrijp je het probleem van je klant niet echt

Die bezwaren zijn elke keer toch wel weer lastig om te weerleggen

De klant kapt mij regelmatig af als ik enthousiast aan het vertellen ben

Je wilt je onderhandelingsvaardigheden verbeteren

Het sluiten van deals gaat met wisselend succes

Na afloop van een verkoopgesprek realiseer jij je vaak dat je ‘nog wel tien’ vragen hebt

Het opvolgen van een bezoek schiet er gewoon vaak bij in.

DRS verkoopcoaching

Aanpak

Het verkoopgesprek kent globaal genomen verschillende fases. Van kennismaken tot afsluiten. Tegelijk zijn er een aantal strategieën en gesprekstechnieken toepasbaar om zo’n gesprek te leiden om tot het sluiten van de deal te komen. Welke keuzes jij daarin maakt hangt af van jouw vaardigheden, de markt, de complexiteit van je product of dienst en je (potentiële) klant.  Vaak zien wij dat een bepaald deel van het verkoopgesprek als lastig wordt ervaren. Daar zoomen wij op in en gaan we mee aan de slag. Persoonlijk en direct, gericht op resultaat.

Het resultaat:

 Meer deals

 Meer grip op de structuur van het gesprek

 Gesprekken verlopen makkelijker

 Beter voorbereid & daardoor betere gesprekspartner

 Je vergeet geen belangrijke zaken

 Je weet wat je te doen staat direct na het gesprek.

Meer weten of vrijblijvend sparren over jouw uitdaging op dit gebied? Neem dan contact op met Jacco Bijker , hij begeleidt ondernemers en accountmanagers bij het verbeteren van hun verkoopgesprekken. Jacco heeft ruime ervaring als accountmanager en in die rol in diverse markten sterke resultaten geboekt. Tegenwoordig staat hij ondernemers en salesprofessionals bij om hun verkoopvaardigheden te verbeteren.

Ik wil mijn verkoopgesprekken verbeteren

Wat anderen zeggen:

"Ik heb een aantal weken geleden een ochtend bij Jacco Bijker (SalesEngines) gezeten voor het begin van een verkooptraining. Ergens was ik blij dat het die ochtend klaar was, maar vooral niet omdat ik het niet interessant vond, sterker nog de informatie die ik kreeg was zo'n eyeopener, dat ik het allemaal even moest verwerken en op me in laten werken. En het belangrijkste wat ik alleen in die ochtend al merkte was dat het direct in de praktijk toe te passen is. En dat heb ik dan ook gedaan en met de eerste resultaten tot gevolg. Ik zie nu al uit naar de volgende training met Jacco. En wat prettig is aan de aanpak van Jacco is dat hij niet alleen die ochtend gebruikt om je te trainen, maar dat hij tussendoor ook eens even met je belt hoe het gaat, of je het geleerde in de praktijk tot resultaten kunt brengen en of hij je daarbij nog ergens bij kan ondersteunen. Fijn om met dit bedrijf zaken te doen." - Martin Kombrink (directeur KCF Ondersteuning)
"Jacco is een man met verstand van zaken en weet waar hij over praat. Hij neemt je op een ontspannen en makkelijke manier mee in de wereld van de sales en hoe je nu het beste een klant binnen kunt halen. Een aanrader!" - Patricia Ester (Accountmanager)
"Als Mobiliteitsbedrijf wilden we naast het bedienen van onze vele particuliere klanten ook ons toeleggen op de zakelijke markt. Jacco heeft ons geholpen met het ontwikkelen van een effectieve en succesvolle marktbenaderingsstrategie t.a.v. de zakelijke markt door zijn heldere en efficiënte aanpak. Dit resulteerde in goede bezoekafspraken met potentiële klanten. Vervolgens heeft Jacco onze accountmanager getraind om deze bezoeken om te zetten in goede relaties met zakelijke klanten. Kortom; in woord en daad een salesprofessional die met het beoefenen van zijn vak ons verder geholpen heeft bij het realiseren van bovengenoemde doelstelling!" - Bart Wiegerinck (Directeur Wiegerinck Groep BV)