info@salesengines.nl  0523 225 300

Structureel én met plezier nieuwe klanten vinden?

Nieuwe klanten vinden is voor jou een flinke uitdaging

Als jij aan telefonische acquisitie denkt, breekt het klamme zweet je al uit

Dat bellen met die interessante lead komt nog wel eens

Weer verliezen van je concurrent bezorgt je hoofdpijn

Je hebt genoeg van de teleurstelling na het afketsen van de zoveelste offerte

Dat CRM systeem slokt veel te veel van jouw kostbare tijd op

Het benaderen van potentiële klanten gaat je gewoon niet goed af (en daar baal je van)

D

D = DOEL

Haal een doorlopende stroom van nieuwe klanten binnen door gericht te werken aan heldere Doelen.

R

R = ROUTE

Kies de juiste Route om je ideale klant te benaderen.

S

S = SUCCES

Behaal succes. Vier dit, veranker het in je dna.

Met de DRS methode ontwikkel je de skills om succesvol en structureel jouw salesresultaten te verbeteren.
Je weet wie jouw ideale klant is, je legt makkelijker en effectiever contact en voert goede gesprekken die sterke deals opleveren.
De vaardigheden die je leert kun je direct toepassen in jouw eigen praktijksituatie.
Je bouwt een sterk netwerk op waaruit je waardevolle relaties ontwikkelt en daardoor omzetgroei en winst realiseert.

Direct werk maken van jouw omzetgroei?

MODULE 1

MODULE 1

Vraag 1:
Wat is je aanbod?

 • Module 1: meer info

  Het bepalen van jouw product of dienst waarmee jij gefocused nieuwe klanten gaat aantrekken staat in deze module centraal. Van diverse kanten analyseren we jouw product of dienst en komen tot een sterke, eenduidige definitie die staat als een huis.

  Het resultaat: Een product beschrijving die fungeert als fundament voor de volgende modules en staat als een huis.

MODULE 2

MODULE 2

Stap 2:
Voor wie is jouw aanbod?

 • Module 2: meer info

  We komen tot een specifieke markt keuze en het profiel van jouw potentiële klant om je product of dienst succesvol te lanceren.

  Daarbij beantwoorden we vragen als: Welke kenmerken heeft die markt en waarom past jouw product of dienst daar perfect bij? Welke uitdagingen of dromen heeft jouw contactpersoon? Wat is de dynamiek in deze sector, wat zijn trends, etc.?

  Ook zetten we een slimme tool in waarmee jij direct de volgende dag resultaten kan boeken.

  Resultaat: Je heb een heldere marktafbakening, weet wie je moet benaderen en kan morgen aan de slag.

MODULE 3

MODULE 3

Hoe doet de
concurrent het eigenlijk?

 • Module 3: meer info

  We duiken diep in de eigenschappen en kwaliteiten van je concurrenten. Waar zijn ze goed in? En waar laten ze het liggen? Wat zijn hun doelen? Wat is hun strategie en hoe boeken zij succes? Hoe bewerken zij de markt en hebben ze bereikt wat er staat? Waar liggen kansen voor jou? Hoe gedragen je concurrenten zich?

  Met deze analyse kies jij je unieke positie en maak je strategische keuzes die input geven aan jouw unieke waardepropositie die we gaan ontwikkelen in module vier.

MODULE 4

MODULE 4

Wat is jouw
unieke waardepropositie?

 • Module 4: meer info

  Alle informatie om jouw unieke waarde propositie te gaan schrijven hebben we in de voorgaande modules uitgewerkt. In deze module gaan we die informatie omzetten in heldere taal. We gebruiken daarvoor een model waarmee jij zowel voor je pitch, websiteteksten en promotiemateriaal in staat bent om altijd en overal jouw boodschap op een manier te brengen die aansluit bij jouw doelgroep.
MODULE 5

MODULE 5

Waarmee +
hóe ga jij winnen?

 • Module 5: meer info

  In deze module gaan we een SMART plan maken waardoor jij gericht en meetbaar je resultaten behaalt. Ook kies je de verkoop-tools die specifiek bij jou en je doelgroep passen, om zo effectief mogelijk te werken. Jij kiest en bepaald jouw route naar succes.
MODULE 6

MODULE 6

Van onbekend naar
geïnteresseerd

 • Module 6: meer info

  Je hebt jouw doelgroep in het vizier, je tools ingericht. Nu is het zaak om jouw droomklanten in beweging te zetten. Teksten die interesse opwekken, e-mail sjablonen en zeker ook persoonlijk contact leggen met de telefoon zijn elementen die veel aandacht krijgen in deze module. Hoe zorg je voor structurele opvolging, hoe blijf je in beeld bij je doelgroep, daar gaan we mee aan de slag. Na deze module ben jij in staat om nieuwe relaties op te bouwen en onderhouden zodat deals gesloten worden.
MODULE 7

MODULE 7

Het allerbelangrijkste:
VERKOPEN!

 • Module 7: meer info

  De meest uitgebreide module van de DRS methode. Hier komt samen waar het allemaal om draait. Verkopen!

  Aan de hand van de unieke VITAAL® Verkoopgesprek methode leer je stap voor stap hoe je succesvolle verkoopgesprekken voert waarin je sterke verbindingen legt.

  Je leert de kernelementen van een goede voorbereiding, concretiseren van de behoefte bij de potentiële klant, hoe je bezwaren kan ombuigen en een effectieve wijze om deals te sluiten. We gaan veel oefenen (rollenspellen) en jouw praktijksituatie gebruiken we daarbij zodat je naar huis gaat met de skills om structureel betere verkoopresultaten te behalen.

MODULE 8

MODULE 8

Zelfmanagement

 • Module 8: meer info

  Hoe creëer je een structuur in je drukke werkweek die werkt? Waarmee je voldoende aandacht geeft aan het vinden van die nieuwe klanten? Hoe vier je succes? Hoe borg je succes in je organisatie en hoe onderhoud je verkoopkansen?

  In deze module gaan we aan de slag met het managen van je tijd, taken en alles wat er op een gemiddelde werkdag op je afkomt. We sluiten af met een korte terugblik en wrap up en kijken ook naar de eerste resultaten die je behaald hebt gedurende het programma.

Wat anderen zeggen:

"Jacco heeft op diverse gebieden rondom het commerciële proces binnen Pontifexx zijn toegevoegde waarde verzilverd. Jacco heeft ons geholpen met harde telefonische acquisitie, online profilering, het optimaliseren van de salesfunnel en het inrichten van de structuur en systemen rondom de commercie. Qua persoonlijkheid blinkt Jacco uit in flexibiliteit, doorzettingsvermogen, veerkracht en een pragmatische houding. Kortom, een salesprofessional die zijn vak verstaat! " - Arjan ten Have (Directeur Pontifexx)
 • DRS Methode Testemonial
"Dankzij de DRS methode van Jacco ben ik in staat om mijn verkoopvaardigheden te verbeteren, maar ook alles er omheen te organiseren. Verschillende doelgroepen van ons bedrijf en hoe ik het beste mijn tijd kan managen zijn modules die in deze allesomvattende cursus aan bod komen." - Albert Blok (Directeur Cinco Cleaning)
"Als Mobiliteitsbedrijf wilden we naast het bedienen van onze vele particuliere klanten ook ons toeleggen op de zakelijke markt. Jacco heeft ons geholpen met het ontwikkelen van een effectieve en succesvolle marktbenaderingsstrategie t.a.v. de zakelijke markt door zijn heldere en efficiënte aanpak. Dit resulteerde in goede bezoekafspraken met potentiële klanten. Vervolgens heeft Jacco onze accountmanager getraind om deze bezoeken om te zetten in goede relaties met zakelijke klanten. Kortom; in woord en daad een salesprofessional die met het beoefenen van zijn vak ons verder geholpen heeft bij het realiseren van bovengenoemde doelstelling!" - Bart Wiegerinck (Directeur Wiegerinck Groep BV)

Wil jij NU werk maken van je sales? 

‘Zien dat een bedrijf groeit door nieuwe klanten, dát geeft mij echt voldoening!’

Jacco Bijker – ontwerper DRS-methode

In 2014 heb ik SalesEngines opgericht met als missie salesresultaten verbeteren van bedrijven. Door leadgeneratie en het trainen en begeleiden van ondernemers en salesprofessionals heb ik mooie resultaten neer mogen zetten.  Twee jaar geleden heb ik de post-HBO opleiding Senior Accountmanagement succesvol afgerond.  Daardoor heb ik de perfecte combinatie van veel praktijkervaring en de laatste vakkennis op het gebied van Sales & Marketing.

Mijn passie is sales! Ondernemers & sales professionals helpen met het verbeteren van hun verkoopvaardigheden geeft mij enorm veel energie en voldoening. Omdat ik zie dat het onderdeel nieuwe klanten vinden vaak een probleem is voor bedrijven, heb ik de DRS methode ontwikkeld. Met deze methode los je dat probleem voor eens en voor altijd op!

Structureel en mét plezier nieuwe klanten aantrekken. Hoe gaaf is dat?

Jacco Bijker

‘Met mijn zelf ontwikkelde en beproefde DRS-Methode wil ik ondernemers en sales professionals bijstaan om aandacht te blijven geven aan groei. Want structureel nieuwe klanten verwelkomen is cruciaal voor het succes van bedrijven!’

Jacco Bijker SCPS™

Ben jij klaar om te groeien?

Laat je gegevens achter en ik bel je binnen één werkdag terug.