info@salesengines.nl  0523 225 300

SalesEngines = SalesPerformance

Wij zijn er voor ondernemers & salesmanagers die tegen de volgende zaken aanlopen:

Wij zijn er voor  

accountmanagers en vertegenwoordigers die:

 Te afhankelijk zijn van een kleine klantenkring waardoor stabiliteit, continuïteit van de omzet en winst in gevaar komt.

 Geen stabiele structuur in het verkoopproces hebben waardoor groei onvoorspelbaar is.

 Moeite hebben met het definiëren en benaderen van de juiste (nieuwe) markten.

 Het salesteam is te druk met inhoudelijke projecten waardoor nieuwe klanten niet of ongestructureerd benaderd worden.

 De vaardigheden van de verkoopafdeling moeten verbeterd worden zodat zij meer omzet en winst realiseren.

Nieuwe klanten vinden en binden zien als een flinke uitdaging.

Begrijpen dat marketing een belangrijke bijdrage kan leveren aan hun verkoopresultaten maar marketing & salesproces niet gestroomlijnd krijgen.

Goede verkoopgesprekken hebben maar te weinig offertes weten te ‘closen’.

Hun onderhandelingsvaardigheden willen versterken.

Telefonische acquisitie erg lastig vinden en er daarom voor weglopen.

Verkoop vaardigheden willen verbeteren maar niet zitten te wachten op boeken vol theorie.

Wij zien dat ondernemers en salesprofessionals van bedrijven die onder de noemer ‘klein MKB’ vallen (tot 100 medewerkers) naast sales vaak veel meer taken en verantwoordelijkheden hebben. Dan is het juist des te belangrijker om gericht en om goede resultaten te halen. Daarin hebben wij ons de afgelopen jaren gespecialiseerd.

Ondernemers en salesprofessionals helpen wij op basis van de specifieke klantvraag. Vaak begint dat met een goed gesprek waarin we het Doel van onze klant helder vaststellen. Daarna wordt de Route uitgestippeld die leidt tot Succes. Deze aanpak noemen wij de DRS methode. Hiermee zijn wij in staat om helder en duidelijk een advies te geven. Waar nodig ondersteunen wij onze klanten met het ontwikkelen van verkoopstrategie, verkoop-training of coaching of door op interim basis de uitvoering te realiseren.


Onze partners

Succesvol verkopen met de unieke DRS-methode

Meer over Jacco

SalesEngines is opgericht door Jacco Bijker. In beginsel ondersteunde Jacco bedrijven door op interim basis verkoopopdrachten te vervullen maar al vrij snel kwam daar ook het trainen van verkoop vaardigheden en coachen van salesprofessionals en ondernemers bij.

Doordat dit vanuit een interim rol plaatsvond ontwikkelde de klantvraag zich meer en meer naar het strategisch of tactisch oplossen van verkoop uitdagingen. Twee jaar geleden heeft Jacco de post-HBO opleiding Senior Accountmanagement afgerond. Daardoor bezit hij de perfecte combinatie van veel praktijkervaring en de laatste vakkennis op het gebied van Sales en Marketing.