Over Jacco Bijker

Jacco bijker is eigenaar en oprichter van SalesEngines.

Passie zit diep van binnen.

Als jochie van 9 jaar vond ik brommers en motoren erg interessant. Toen op een dag de buurman zijn oude Vespa wilde weggooien omdat hij het toch niet meer deed was ik er als de kippen bij om deze brommer over te nemen. Hij deed het niet maar dat was geen probleem, samen met grote broer die het MTS diploma op zak had moest het goedkomen.

 

We begonnen met het controleren of er benzine in zat. Daarna de carburateur schoonmaken. Tot slot de bougie eruit en schoonmaken. De eerste duwpoging volgde. Sputter sputter, geen resultaat. Opnieuw de bougie controleren (hij was wel nat dus het motorblok functioneerde wel) er was hoop! Carburateur opnieuw afgesteld en opnieuw duwen. Van een kleine heuvel af. Weer niets. Terug op de heuvel en opnieuw, en nog een keer, en opnieuw. ‘En warempel! Hij deed het! Met een grote sprong zat ik op de brommer en gaf ik gas. Heerlijk, op mijn eigen brommer, de wind in de haren en daar ging ik! Ik moest gas blijven geven om m draaiende te houden maar dat was toen nog geen probleem. Op het erf om de schuren heen, door de bochten en remmen als het te hard ging.

 

Eeeh remmen? Oei, daar hadden we nog niet aan gedacht! Ik had helemaal geen remmen, zo druk was ik geweest met de carbarateur, het motorblok en alles wat nodig was om m aan de praat te krijgen en houden. Om toch maar te stoppen tijdens het rijden een goede plek gekozen om te ‘landen’ en daar lag ik. Een zere knie maar apetrots. Ik had de rit van mijn leven gemaakt op mijn eigen brommer. Terwijl de meesten dachten dat het niet zou lukken. Een fantastische ervaring voor mij als jochie van net 9 jaar.

En zo is het ook met SalesEngines

Ik werk graag aan de verkoopmotor van ondernemers en bedrijven. Net als een brommer is het afstellen, proberen en verbeteren. De uitdaging om die deal te sluiten, bij die wensklant aan tafel komen en het verkoopproces zo inrichten dat het gaat draaien, dáár krijg ik energie van. Net als dat jochie van 9 jaar.

 

Om met verstand van zaken een oude brommer gereed te maken zijn een aantal punten belangrijk. De wil om te slagen, kennis van zaken en doorzettingsvermogen om dat doel te halen. Ik trek de parallel naar SalesEngines en naar mijn klanten. Er moet een ambitie zijn om te groeien, ik heb de kennis in huis die nodig is om alle facetten van het verkopen succesvol over te brengen en de ‘motor’ af te stellen. Doorzettingsvermogen is nodig om groei te realiseren, klanten komen niet zomaar binnen. Daar moet moeite voor gedaan worden. En als het dan lukt? Prachtig!

 

Concreet; wilt u uw verkoopactiviteiten een boost geven en groei realiseren? Gestructureerder werken? Leren om meer omzet en meer nieuwe klanten verwelkomen? Ik ga graag samen met u aan de slag met uw ‘brommer’!

Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?