info@salesengines.nl  0523 225 300
Acquisitie, marketing en verkoopproces optimalisatie Pontifexx

In de functie van freelance salesengineer ondersteunen wij Pontifexx op drie onderdelen:

1. Telefonische acquisitie
Sterke bezoekafspraken genereren voor management. Na een prospect selectie gericht per markt aan de slag om het management in gesprek te brengen met de wensklant. Daarbij wordt hoofdzakelijk de telefoon gebruikt maar ook LinkedIn en email marketing.
2. Marketing
Het ontwikkelen van content en materiaal ter ondersteuning aan de verkoopactiviteiten. Daarnaast de online vindbaarheid (seo) verbeteren om in contact te komen met de doelgroep.
3. Verkoop proces optimalisatie
Middels verkoopcoaching medewerkers helpen bij het verbeteren van hun commerciële vaardigheden. Ook het inrichten van het verkoopproces om met meer inzichten, gerichter en meetbaarder verkoop activiteiten en inspanningen te monitoren.

"Ik heb een aantal weken geleden een ochtend bij Jacco Bijker (SalesEngines) gezeten voor het begin van een verkooptraining. Ergens was ik blij dat het die ochtend klaar was, maar vooral niet omdat ik het niet interessant vond, sterker nog de informatie die ik kreeg was zo'n eyeopener, dat ik het allemaal even moest verwerken en op me in laten werken. En het belangrijkste wat ik alleen in die ochtend al merkte was dat het direct in de praktijk toe te passen is. En dat heb ik dan ook gedaan en met de eerste resultaten tot gevolg. Ik zie nu al uit naar de volgende training met Jacco. En wat prettig is aan de aanpak van Jacco is dat hij niet alleen die ochtend gebruikt om je te trainen, maar dat hij tussendoor ook eens even met je belt hoe het gaat, of je het geleerde in de praktijk tot resultaten kunt brengen en of hij je daarbij nog ergens bij kan ondersteunen. Fijn om met dit bedrijf zaken te doen." - Martin Kombrink (directeur KCF Ondersteuning)
"Jacco heeft op diverse gebieden rondom het commerciële proces binnen Pontifexx zijn toegevoegde waarde verzilverd. Jacco heeft ons geholpen met harde telefonische acquisitie, online profilering, het optimaliseren van de salesfunnel en het inrichten van de structuur en systemen rondom de commercie. Qua persoonlijkheid blinkt Jacco uit in flexibiliteit, doorzettingsvermogen, veerkracht en een pragmatische houding. Kortom, een salesprofessional die zijn vak verstaat! " - Arjan ten Have (Directeur Pontifexx)
"Jacco heeft mij geholpen om mijn groei ambities en strategie om te zetten naar SMART gedefinieerde doelen en dat vervolgens om te zetten naar een concreet plan. Hij inspireerde mij met zijn enthousiasme, heldere vragen en goede ideeën. Hierdoor ga ik vol energie aan de slag met de continuering en verdere groei van mijn bedrijf." - Mark Haagsma (Directeur Hisq)